fbpx

Venlojen vaellus Kebnekaise

Kebnekaisen ruskavaellus

Tervetuloa Venlojen vaelluksen ja Suomisen Teemun kanssa Ruotsin korkeimmalle vuorelle, Kebnekaiselle!

venlojen vaellus lennu 2100:n metrin korkeuteen nouseva Ruotsin huippu ympäröivine vaellusmaastoineen on yksi Ruotsin Lapin kauneimmista helmistä. Venlojen vaelluksen viiden päivän vaelluksella on mahdollisuus kokea pohjoisen vuoristoinen erämaa, solisevat vuoristopurot, upeat järvimaisemat ja pohjolan Alppien huiput yhdellä kertaa suomalaisten oppaiden johdolla. Vaellusmatkaa kertyy yhteensä noin 60 kilometriä ja siihen sisältyy nousu Ruotsin korkeimman vuoren, Kebnekaisen huipulle. Niin ja rinkat sekä yhteiset leiriytymisvälineet siirtyvät Venlolla kätevästi helikopterilla tunturihotellin läheisyyteen. 

 

Kenelle?

Kebnekaisen vaellus sopii hyvin, niin vasta-alkajille, kuin kokeneemmillekin retkeilijöille, mutta vaatii fyysistä kuntoa. Etenkin huiputuspäivänä.

Vaellusreitti Kebnekaisen tunturiasemalle on helpohko, eikä vaadi erikoisosaamista, ainoastaan riittävää kuntoa. Rinkat kulkeutuvat perusleiriin helikyydillä eli matka taittuu kevyellä päivärepulla. Matkaa kertyy viiden päivän aikana yhteensä noin 60 km, joten kuntotreeni ennen lähtöä on suositeltavaa. Itse huiputuspäivä Ruotsin korkeimmalle vuorelle on fyysisestikin erittäin haastava. Nousua kertyy vertikaalisuunnassa yli 1500 metriä ja päiväretki voi kestää jopa 14-16 tuntia.

Huiputuspäivä ei ole osallistujille pakollinen ja vaihtoehtoisia kevyitä vaellusreittejä on tunturiaseman ympäristö täynnä, joten lopullisen päätöksen huipulle lähdöstä voi kukin tehdä paikan päällä. Oppaamme auttavat mielellään kaikissa kysymyksissä, niin ennen matkaa kuin sen aikanakin. Kebnekaisen huiputus on rankkuudestaan huolimatta kuitenkin erittäin turvallinen tapa tutustua vuorikiipeilyn alkeisiin ja sopii hyvin kiipeilyä miettiville ensimmäiseksi huipuksi. Tällä vaelluksella pärjää myös tavallisilla retkeilyvarusteilla eikä se vaadi erityisvälineitä.

venlojen vaellus kebnekaise 600x200

 

Milloin?

Vuoden 2023 vaelluspäivät ovat syyskuussa 5-9.9.2023.

Venlojen vaellus Kebnekaisen vaelluksen aikataulu

venlojen vaellus huiputus 600x200

 

Majoitus

Majoitumme vaelluksen aikana Venlojen kevytkodassa tai omissa teltoissa, jotka retkeilijät tuovat itse mukanaan. Halukkaat voivat myös varata itselleen majoituksen Kebnekaisen tunturiasemalta niiksi öiksi, kun pidämme perusleiriä tunturiaseman lähettyvillä. Kebnekaise Fjällstation tarjoaa eritasoista majoitusta aina omista huoneista hostellityyppisiin yhteistiloihin. Niitä voi tiedustella täältä: https://www.svenskaturistforeningen.se/anlaggningar/stf-kebnekaise-fjallstation/

 

Matkustus

Viisipäivänen vaelluksemme alkaa Kebnekaisen alueen yleisimmästä lähtöpisteestä Nikkaluoktan parkkipaikalta, missä kokoonnumme lähtöpäivänä kello 8 Ruotsin aikaa. Nikkaluokta sijaitsee Kiirunan kunnassa noin 60 kilometrin päässä kaupungin lentokentältä. Sen parkkipaikalle asti tulee hyväkuntoinen tie ja sinne on turvallista jättää auto vaelluksen ajaksi. Matkaa Suomen rajalta Torniosta Nikkaluoktaan on noin 420 kilometriä. Jos ei omalla autolla halua lähteä liikkeelle, Kiirunan lentokenttäbussi kuljettaa matkailijoita kentältä Nikkaluoktaan muutaman tunnin välein ja lento Kiirunaan on siis erittäin suositeltava vaihtoehto. Autamme myös mielellämme kimppakyytien järjestelyissä, kun kaikki osallistujat ovat tiedossa.

 

Tervetuloa mukaan

Kysy lisää info (a) venlojenvaellus ja/tai varaa oma paikkasi verkkokaupasta.

 

VERKKOKAUPPAAN