fbpx

 

 

Talvivaellus Ketomella-Pallas 8.-12.3.2021

Naisten hiihtovaellus Hetta-Pallaksen  talvireitille, jossa sielu lepää, mutta keho rasittuu sopivasti. Voi sitten kotiin mentyään kertoa tehneensä jotain ainutlaatuista; löytäneensä rauhan, ei ikuista, mutta edes lyhytaikaisen sellaisen. Todeta ravinneensa sieluaan huikeilla maisemilla, nähneensä ehkä revontulia, oppineensa jotain uutta ja nauraneensa poskensa kipeiksi, hiihtäneensä tarpeeksi ja syöneensä hyvin. Kuulleensa erämaan kutsun, jonka kutsuun haluaa vastata yhä uudelleen. 

 

Lähde mukaan unohtumattomalle opastetulle talvivaellukselle Ylläs-Pallastunturin kansallispuistoon mukavassa naisseurassa. Talvivaellus on suunnattu naisille, jotka haluavat kokea talvivaeltamisen riemun sekä haasteet. Vaellus sopii hyväkuntoisille naisille ja myös talvivaellusta aloitteleville. Talvivaelluksella voit päästä kokemaan auringon loisteen, sankan lumisateen tuiskeen tai mahtavat revontulet. Kelejä emme voi taata ennalta, mutta voimme varautua niihin oikeanlaisilla varusteilla ja opeilla. Opastamme sinua pakkaamaan mukaasi siis tarvittavat varusteet ja sekä riittävät retkieväät. Yövymme vaelluksella pääosin teltoissa sekä mahdollisesti 1-2 yötä varaustuvassa. Mikäli sinulla ei ole aiempaa kokemusta talvivaeltamisesta pohjoisessa, niin suosittelemme osallistumaan Venlojen talviretkeilyn peruskurssille tammikuussa ennen vaellusta.

 

Lähdemme vaellukselle Ketomellasta maanantaina 8.3.2021 kello 10, kimppakyytimme lähtee Hotelli Pallakselta klo 9 kohti Ketomellaa. Reitti kulkee suurimmaksi osaksi Hetta-Pallas talvireittiä ja matkaa vaellukselle tulee kaikkiaan noin 50-60 kilometriä, päivämatkojen ollessa noin 10-12km. Reitti kulkee avotuntureiden välissä, joten latupohjalle voi olla tuiskuttanut lunta matkan aikana, jolloin hiihto voi olla ajoittain raskasta. Kova tuuli ja vaihtelevat kelit vaativat kerrospukeutumista. 

 

VAELLUKSEN OPPAAT

Vaelluksen oppaina toimivat Jenni Korhonen ja Anu Luolila, molemmat ovat koulutukseltaan erä- ja luonto-oppaita.

 

MATKUSTUS JA MAJOITUS ENNEN VAELLUSTA JA SEN JÄLKEEN

Voit saapua Pallakselle esimerkiksi 6.3. kello 18.57 lähtevällä yöjunalla Pasilasta Rovaniemelle, josta pääset oppaan kanssa kimppakyydillä Pallakselle tai vaihtoehtoisesti linja-autolla Jerisjärvelle, josta voimme noutaa sinut Pallakselle. Vaihtoehtoisesti voit lentää Kittilään ja jatkaa siitä linja-autolla Jerisjärvelle tai saapua omalla autolla. Autamme tarvittaessa myös kimppakyytien järjestämisessä.

Suosittelemme yöpymistä Hotelli Pallaksessa 7.-8.3. ennen vaellusta, jolloin on mahdollisuus varusteiden tarkistamiseen oppaiden kanssa. Olemme varanneet sieltä meille kiintiön huoneita ja yöpyjät maksavat huoneensa itse paikan päällä, tarkemmat hinnat ja muut tiedot saat ooppaalta. 

Vaelluksen lähtöaamuna 8.3. tapaamme Hotelli Pallaksella kello 9, josta siirrymme yhteiskyydillä Ketomellaan.

Myös vaelluksen jälkeen meille on varattuna kiintiö huoneita Hotelli Pallakselta 12.-13.3. Kysy näistä tarkemmin oppaalta. Paluujunaksi sopii aikataulujen puolesta esim. Rovaniemi- Pasila yöjuna, joka lähtee Rovaniemeltä 13.3. klo 20:57. 

 

MAJOITUS VAELLUKSEN AIKANA

Nukumme vaelluksen aikana pääosin teltoissa, mahdollisuuksien mukaan nukumme 1-2 yötä varaustuvassa. Pyrimme järjestämään tarvittavan määrän 2-3 hengen telttoja lainaksi, mikäli sinulla ei ole omaa telttaa.

 

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

4-10 hlö + 2 opasta

 

HINTA

587 €/hlö, josta maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä 100 € varausmaksu, loppulasku erääntyy maksettavaksi kaksi viikkoa ennen vaelluksen alkua. Hinta sisältää verot.

 

HINTA SISÄLTÄÄ 

 • Oppaiden palvelut hiihtovaelluksen aikana
 • Retkisuunnitelman ja turvallisuussuunnitelman
 • Pakkauslistan
 • Verkkotapaamiset ennen vaellusta 
 • Ehdotuksen päivän ruokapaketista
 • Oppailla mukana oppaan varusteet, kuten EA, kartat, GPS jne.

 

Lainavarusteet meiltä:

 • Teltta, jaettuna 1-2 osallistujan kanssa
 • Ahkio, jaettuna toisen osallistujan kanssa
 • Retkikeitin polttoaineineen, jaettuna toisen osallistujan kanssa
 • Lumilapio, jaettuna toisen osallistujan kanssa
 • Lumikengät leirikäyttöön, jaettuna toisen osallistujan kanssa
 • Solumuovinen makuualusta, toinen lämmin makuualusta pitää olla itselläsi mukana.

 

SINULLA TULEE OLLA MUKANA

 • retkiruoat
 • varusteeksi tarvitset rinkan tai päivärepun
 • maastoon sopivat sukset esim. metsäsukset tai liukulumikengät ja niihin sopivat jalkineet (autamme tarvittaessa vuokraamisessa)
 • talviretkeilyyn sopivan vaatetuksen
 • talvimakuupussi tai kaksi kolmenvuodenajan makuupussia
 • lämmin makuualusta (suositeltavaa R arvo 5 tai enemmän)

Osallistujilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hintaan eivät kuulu majoitukset Pallaksella eikä matkustaminen sinne.

LISÄTIEDOT

Kysy lisää ja/tai varaa oma paikkasi verkkokaupasta. 

jenni (a) venlojenvaellus.fi, puh. 044 561 3240

Viimeinen ilmoittautumispäivä 7.2.2021

 

VERKKOKAUPPAAN