fbpx

Venlojen vaelluksen retkeilyn peruskurssi

”Tunsin, miten rinkka painoi selässäni ja mietin, että nyt se alkaa. Olin pitkään jo pohtinut, että haluaisin oppia retkeilystä lisää, kohdata luonnon hiljaisuuden ja löytää sen rauhan. Kuulla tuulen huminan nukahtaessani väsyneenä, mutta onnellisena telttaan. Tuntea aamukahvin aromin sekoittuvan metsän tuoksuihin ja kupin lämmittävän kättäni. Iltanuotiolla istuessani ja naurettuani muiden kurssilaisten kanssa, tunsin palon sisälläni oppia uutta, tätä haluaisin kokea lisää. Tänne metsään tekisi mieli lähteä uudelleen.”

 

Haluatko kokea retkeilyn ja vaeltamisen ihanuuden?

Lähde kanssamme oppimaan retkeilyn perustaitoja Venlojen vaelluksen mukavassa ja asiantuntevassa opastuksessa. Kurssi on tarkoitettu retkeilystä kiinnostuneille naisille, ja valmistaa sinua kohti itsenäistä retkeilyä. Mukaan voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Me opastamme sinua retkeilyn perustaidoissa ja yhdessä luomme puitteet onnistuneelle vaellukselle.

Kurssilla tutustumme seuraaviin retkeilyn perustaitoihin:

 • Retkeilyvarusteet ja vaatetus
 • Maastossa liikkuminen ja retkeilyreitteihin tutustuminen
 • Yöpyminen retkiolosuhteissa
 • Turvallisuus retkeillessä
 • Ruoanvalmistus ja vesihuolto luonnossa
 • Luonnon havainnointi ja pysähtyminen sen äärelle

 

Kurssille osallistuaksesi tarvitset ennakkoon vain hyvät jalkineet ja ulkoiluun sopivat vaatteet, sekä makuupussin ja rinkan.  Saat ennen retkeä varusteluettelon ja autamme tarvittaessa puuttuvien tarvikkeiden lainaamisessa/vuokraamisessa/hankkimisessa. Vaellamme viikonlopun aikana yhteensä noin 20 kilometrin matkan. Tarkemmat tiedot saat kurssiohjelman yhteydessä. Jos innostut retkeilystä, voit osallistua jatkossa myös muille Venlojen vaelluksen kursseille ja vaelluksille.

 

Asiakkaan kommentti aiemmalta kurssilta

"Hei kaikki! Ensimmäinen vaellus takana Kurjenrahkalla. Juuri eilen kotiuduin. Reissu oli huikea kokemus!!! Järjestäjänä oli Venlojen vaellus ja oppaana Jenni (lämpimät suosittelut kurssille ja oppaalle, 10+). Olin ihan noviisi ja nyt jo uskoisin jo pärjääväni vaikka itsekseni pienen reissun. Maasto oli vaihtelevaa aina pitkospuista kivisiin maastoihin upeine siirtolohkareineen. Jännintä oli juoda lammesta suodatettua ruskeaa vettä (väri oli hurja, mutta maku ja tuoksu hyvät) ja kiistellä erään hiiren kanssa yöllä siitä kenen eväät ovat kenenkin eväitä... Hienointa oli huomata jaksavansa ja oppivansa uutta. Ja kohtaamiset; luonnon, pienten eläinten ja muiden retkeilijöiden kanssa. Nukkuminen riippumatossa sopi hyvin muutoin hankaluuksia aiheuttavalle selälleni! Se oli myös iloinen yllätys. Seuraavaa reissua odotellessa..." - Anu

 

Retkeilyn peruskurssien ajankohdat

Viikonloppukurssit

 • Kurjenrahkan kansallispuistossa 26.4.-28.4.2024, kurssi 1
 • Kurjenrahkan kansallispuistossa 23.8.-25.8.2024, kurssi 2

 

Osallistujamäärä:

kursseille maks. 12 ja min. 4 osallistujaa.

 

Hinta

297 €, Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan kurssista varausmaksu 50€. Loppumaksu 247 € maksetaan 2 viikkoa ennen kurssin alkua.

 

Hinta sisältää

 • oppaan palvelut
 • kurssimateriaalin
 • varustelistan
 • majoitteet vaelluksen ajaksi, jaettuna 1-2 henkilön kanssa
 • retkikeittimen polttoaineineen vaelluksen ajaksi, jaettuna 1-2 henkilön kanssa
 • makuualustan vaelluksen ajaksi

Peruutusehdot

 

Vaelluksen lähtöpaikka

Kurjenrahkan kansallispuisto, Kurjenportin pysäköintialue Säkyläntien vieressä, kokoontuminen klo 17.30, paluu sunnuntaina klo 15.

LINKKI GOOGLE MAPS

Koulujen loma-aikana pääset kätevästi kurssille Föli bussilla. 

https://reittiopas.foli.fi   

Tarvittaessa autamme myös kimppakyytien järjestämisessä, kun osanottajat ovat selvillä.

 

Lisätietoja

heidi (a) venlojenvaellus.fi

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä peruskursseille on 2 viikkoa ennen kurssin alkua.

 

VERKKOKAUPPAAN