fbpx

Venlojen vaelluksen retkeilyn peruskurssi

”Tunsin, miten rinkka painoi selässäni ja mietin, että nyt se alkaa. Olin pitkään jo pohtinut, että haluaisin oppia retkeilystä lisää, kohdata luonnon hiljaisuuden ja löytää sen rauhan. Kuulla tuulen huminan nukahtaessani väsyneenä, mutta onnellisena telttaan. Tuntea aamukahvin aromin sekoittuvan metsän tuoksuihin ja kupin lämmittävän kättäni. Iltanuotiolla istuessani ja naurettuani muiden kurssilaisten kanssa, tunsin palon sisälläni oppia uutta, tätä haluaisin kokea lisää. Tänne metsään tekisi mieli lähteä uudelleen.”

 

Haluatko kokea retkeilyn ja vaeltamisen ihanuuden?

Lähde kanssamme oppimaan retkeilyn perustaitoja Venlojen vaelluksen mukavassa ja asiantuntevassa opastuksessa. Kurssi on tarkoitettu retkeilystä kiinnostuneille naisille, ja valmistaa sinua kohti itsenäistä retkeilyä. Mukaan voit tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Me opastamme sinua retkeilyn perustaidoissa ja yhdessä luomme puitteet onnistuneelle vaellukselle.

Kurssilla tutustumme seuraaviin retkeilyn perustaitoihin:

  • Retkeilyvarusteet ja vaatetus
  • Maastossa liikkuminen ja retkeilyreitteihin tutustuminen
  • Yöpyminen retkiolosuhteissa
  • Turvallisuus retkeillessä
  • Ruoanvalmistus ja vesihuolto luonnossa
  • Luonnon havainnointi ja pysähtyminen sen äärelle

Kurssille osallistuaksesi tarvitset ennakkoon vain hyvät jalkineet ja ulkoiluun sopivat vaatteet. Saat ennen retkeä varusteluettelon ja autamme tarvittaessa puuttuvien tarvikkeiden lainaamisessa/vuokraamisessa/hankkimisessa. Tarkemmat tiedot saat kurssiohjelman yhteydessä. Jos innostut retkeilystä, voit osallistua jatkossa myös muille Venlojen vaelluksen kursseille ja vaelluksille.

 

Peruskurssit uudistuneet 

Asiakkaiden pyynnöstä olemme myös uudistaneet peruskurssia. Perinteiseksi ja hyväksi koetun kurssin rinnalle on tullut uusi viikonlopun mittainen peruskurssi, missä on sama sisältö, kuin vanhassa, mutta asiat käydään läpi kahden yön viikonloppuvaelluksella. Tämä sopii esim. niille, jotka tulevat vähän kauempaa tai sitten niille, joilla kalenterissa vapaata vähän vähemmän. Perinteisessä kurssissa taas käydään asiat verkkaisemmin läpi kolmena iltana ja yön yli vaellus on yhden yön mittainen. Kumpi kurssi sopii sinulle paremmin?

 

Retkeilyn peruskurssin ajankohta

Viikonloppukurssi

Kurjenrahkan kansallispuistossa 18.-20.9.2020

 

Osallistujamäärä:

6-10 osallistujaa

 

Hinta

257 €/hlö, sisältäen oppaan palvelut, kurssimateriaalin sekä vaelluksella majoitteet ja ruuanvalmistusvälineet polttoaineineen.

 

Vaelluksen lähtöpaikka:

Kurjenrahkan kansallispuisto, Kurjenportin pysäköintialue Säkyläntien vieressä

LINKKI GOOGLE MAPS

Pääset Kurjenrahkan portilta takaisin päin kätevästi Föli bussilla Turkuun. Perjantaina ei sinne päin valitettavasti kulje tämän hetken tiedon mukaan busseja. Matka Turkuun kestää 45min. ja maksaa 3 euroa, kannattaa suosia mobiilimaksamista etukäteen. 

https://reittiopas.foli.fi   

Tarvittaessa autamme myös kimppakyytien järjestämisessä, kun osanottajat ovat selvillä.

Lisätietoja

jenni (a) venlojenvaellus.fi

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä

Peruskurssille on 12.9.2020.

 

VERKKOKAUPPAAN