fbpx

Venlojen vaellus talviuinti

TALVIUINTI – VIRKISTÄVÄ TAPA NAUTTIA LUONNOSTA JA VAHVISTAA KEHOA JA MIELTÄ

Talviuinti on Suomessa perinteikäs laji ja viime vuosina se on noussut suosioon etenkin hyvinvointivaikutustensa ansiosta. Lajia voivat harrastaa kaiken ikäiset ja talviuintiharrastus on helppo aloittaa, sillä se ei vaadi kalliita varusteita ja harrastuspaikkoja on hyvin tarjolla. Talviuinti onkin virkistävä ja terveellinen tapa nauttia Suomen luonnosta sekä vahvistaa samalla kehoa ja mieltä.

 

VINKKEJÄ ENSIMMÄISTÄ TALVIUINTIKERTAA VARTEN

Tarvittavat varusteet:

Lumikenkäilyä venlojen vaelluksen tapaan

Lumikenkäily: talven hiljainen seikkailu

Kun talvi saapuu ja lumi peittää maiseman, moni meistä vetäytyy sisätiloihin odottamaan kevään paluuta. Mutta entä jos talvi tarjoaakin ainutlaatuisen mahdollisuuden seikkailuun ja luonnon ihmeiden kokemiseen? Lumikenkäily avaa oven tähän talviseen maailmaan, ja sen hyvät puolet ulottuvat paljon pidemmälle kuin voisi kuvitella.

 

Pääsy Koskemattomaan Luontoon

Lumikenkäily on yksi parhaista tavoista tutustua luontoon talvella. Se mahdollistaa pääsyn paikkoihin, jotka muutoin olisivat saavuttamattomissa syvän lumen vuoksi. Lumikengillä voit vaeltaa läpi hiljaisten metsien, ylittää jäätyneitä jokia ja nousta lumipeitteisille rinteille, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät. Se on kuin pääsisi tutkimaan täysin uutta maailmaa, joka on hiljainen, rauhoittava ja täynnä kauneutta.

 

Venlojen vaellus retkiluistelu

Retkiluistelu – elämyksiä luonnonjäillä

Suomen talvi tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta. Yksi talviharrastus, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, on retkiluistelu. Retkiluistelu yhdistää luonnonkauniit maisemat, liikunnan ilon ja jäällä liikkumisen vapauden. Retkiluistelu on siitä mukava laji, että se sopii lähes kaikille. Mutta luonnonjäillä liikuttaessa turvallisuus ja varusteet ovat tärkeitä.

 

Retkiluisteluvarusteet

Retkiluistelu vaatii varusteet, jotka mahdollistavat turvallisen ja nautinnollisen kokemuksen. Tärkein varuste on tietysti itse luistimet. Vakauden ja hyvän liukumisen jäällä takaavat pitkäteräiset retkiluistimet, jotka kiinnitetään siteestä riippuen tukeviin kenkiin tai monoihin. Säänmukaiset vaatteet, jäänaskalit, reppu, jossa on ilmatiiviissä pussissa varavaatteita, jääsauva ja heittoköysi kuuluvat retkivarusteisiin – unohtamatta tietenkään herkullisia retkieväitä.