fbpx

Venla Vaeltaja ja elämysliikuttaja Pasi Vesterinen meloo

Ketkä löytyvät Venlojen vaelluksen takaa?

Venlojen vaellus oli kolmen elämykselliseen retkeilyyn hurahtaneen eräoppaan, Tanjan, Lennun ja Pasin yhteinen haave. Saattaa kaikki retkeilystä ja vaeltamisesta kiinnostuneet naiset yhteen ja rohkaista heitä lähteä nauttimaan luonnon ihmeistä. No jos nyt ei ihan kaikki, niin ainakin Turun talousalueen, pääkaupunkiseudun sekä hämeen naiset. Tähän mennessä osallistujia on ollut ympäri Suomea aina Rovaniemeltä Helsinkiin ja Vaasasta Lieksaan.

Tällä hetkellä Venlojen vaelluksen opasryhmässä on useampia koulutettuja vaelluksen rautaisia ammattilaisia ja kokeneita oppaita, joiden kanssa on turvallista lähteä luontoon oppimaan uutta. Alla voit tutustua heihin paremmin.

  

Heidi Pere

Heidi2

Heidi on ikuinen metsän lapsi ja ongelmanratkaisija sekä uusien polkujen etsijä ja karttojen rakastaja. Tämä luonto- ja ympäristöneuvoja on tehnyt myös pitkän uran viittomakielentulkkina. Heidi on erikoistunut opinnoissaan erityisryhmiin ja seikkailukasvatukseen. Harrastuksena hänellä lähinnä sydäntä on vaeltaminen, polkujuoksu, lumikenkäily, talviuinti ja päiväretkeily. Heidiin törmäät mm. Turun peruskurssilla ja talviuinneissa sekä vaelluksilla. Heidi on ottanut vastuun Venlojen vaelluksen päivittäisestä toiminnasta syksyn 2023 aikana ja jatkaa vahvoja Venlojen vaelluksen perinteitä. 

 

 

 

Jenni Korhonen 

Venlojen vaellus JenniJenni on ollut lapsesta saakka kiinnostunut luonnossa liikkumisesta ja siellä rauhoittumisesta. Osaamistaan hän on kartuttanut nuorena partiossa ja myöhemmin opiskelemalla erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistossa. Jenni retkeilee mielellään kaikkina vuodenaikoina ja hän on kiinnostunut retkeilyn lisäksi mm. laskettelusta, lumikenkäilystä, melonnasta, hiihtovaelluksesta sekä purjehduksesta. Kesäisin voit löytääkin hänet kipparoimasta purjehduksia Suomessa ja ulkomailla. Jennin vahvuuksiin kuuluvat myös hyvä varusteiden tuntemus, turvallisuusasiat sekä retkiruokien valmistus. Ohjaajana Jenni pyrkii olemaan kokonaisvaltainen, niin että toiminnassa mukana ovat niin keho, mieli sekä sydän. Jennin mielestä luonnossa on parasta se, että siellä on riittävästi tilaa ajatuksille. Tällä hetkellä Jenni vaikuttaa Venlojen vaelluksessa Salon talousalueella. Jennin touhuja voit seurata Instagramissa @jennik.korhonen

 

 

Anu Luolila

Anu Luolila

 

Anu on erä- ja luonto-opas, joka suuntaa lähiluontoon mahdollisimman usein tasapainottaakseen arkisen toimistotyön ja perhe-elämän hektisyyttä. Perhe ja partio johdattelivat jo lapsena luontoharrastuksen pariin ja luonnossa kulkeminen ympäri vuoden sekä marjastus ja sienestys ovat aina olleet tärkeä osa Anun elämää. Anu on innokas ja rohkea kokeilemaan kaikkea uutta ja haluaa esimerkillään rohkaista mahdollisimman monia löytämään oman näköisensä polun luontoelämysten pariin. Oman Happy Paths –yrityksensä kautta Anu tarjoaa Suomessa vieraileville ulkomaalaisille matkailijoille mahdollisuuksia päästä tutustumaan suomalaiseen luontoon ja sen moniin ihmeisiin. 

 

 

Helena Suomi

helena

 

Helena on uusin vahvistus Venlojen opastiimissä. Keväällä -21 luonto-ohjaajaksi valmistunut Helena työskentelee myös Tyksissä sairaanhoitajana jo yli 10 vuoden kokemuksella. Hektisen työn vastapainoksi Helena rentoutuu lähialueen metsissä samoillen yhdessä koiriensa kanssa.

Oman vaellusharrastuksensa Helena on aloittanut juurikin Venlojen peruskurssilta. Ja niin siinä sitten kävi, että harrastus vei totaalisesti mukanaan! :) Koirien lisäksi Helenan harrastuksiin kuuluu muun muassa kesäisin veneily kauniissa ja herkässä Saaristomeren luonnossa ja talvisin hiihto ja laskettelu.

Helena kuuluu Roskattomiin vaelluskummeihin, joka tarkoittaa Suomen Erävaelluskillan ja Metsähallituksen yhteistyökampanjaa roskattoman retkeilyn puolesta. Roskattomat vaelluskummit ohjaavat ja neuvovat hyvän vaelluskulttuurin toteuttamisessa ja huolehtivat tarvittaessa muiden jäljiltä kohteet siistiin kuntoon.

Helenaan voit törmätä Turun seudulla järjestettävillä päivä- ja iltavaelluksilla sekä peruskursseilla.

 

Lennu Heikkinen

LennuLennu on iloinen, tarmokas ja elämälle utelias hoitoalan ammattilainen sekä valmistunut aikoinaan erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistolta. Tämän luontoarakastavan vaeltajan mielenrauha löytyy metsästä ja juuret Pohjois-Karjalasta, Kolin kainalosta. Lennu on kiinnostunut luonnon kokonaisvaltaisista hyvinvointivaikutuksista ja jakaa siitä mielellään ripauksen kaikille Venloille.  Lisäksi villiyrtit ovat hänen sydäntä lähellä. Lennu on aina valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Lennu on palannut takaisin kotikonnuilleen ja eläköitynyt aktiivisesta Venla-toiminnasta, mutta toimii edelleen Venla-oppaiden konsulttina. 

 

 

 

Pasi Vesterinen

Pasi elämysliikuttaja Vesterinen


Venlojen vaelluksen perustaja. Pasi on pitkän linjan retkeily- ja vaelluskokemuksella maustettu seikkailu-, elämys- ja luontoliikuntakouluttaja sekä erä- ja luonto-opas. Jo lapsena aloitettu partioharrastus on vienyt mennessään ja iän karttuessa luonto on tullut entistä tärkeämmäksi rentoutumis- ja rauhoittumispaikaksi. Pasin sydäntä lähellä on erityisesti melonta, retkiruuan valmistus kera raaka-aineiden itse kuivaamisen sekä ihmisille kaikenlaisten elämysten tuottaminen. Pasin ajatuksia voi lukea mm. elämysliikuttajan blogin kautta ja muita tekemisiä seurata facebookistaKanoottikuninkaan tai Westarien www-sivuilta.