fbpx

Kurjenrahka meloen ja vaeltaen

Tutustumme Kurjenrahkan kansallispuistoon meloen ja vaeltaen kahden päivän ajan. Tämä yön yli vaellus on suunnattu vain naisille, etkä tarvitse aikaisempaa osaamista vaeltamisesta tai melonnasta. Vaellukselle osallistuminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Kokeneiden oppaiden seurassa pääset nauttimaan retkeilystä ja melonnasta turvallisesti. Mukava seura, hyvät eväät ja luonnonrauha tekevät retkestä onnistuneen.
Vaelluksen aikana kävelemme Pukkipalon reitin ja melomme Savojärven ympäri. Yövymme Rantapihalla kevytkodassa ja/tai teltoissa. Tällä matalankynnyksen yön yli vaelluksella tarvitset vähimmillään vain makuupussin ja rinkan, säänmukaisen vaatetuksen, hyvät kengät ja reippaan mielen. Meiltä löytyvät majoitteet, retkikeittimet ja perusmakuualustat.
Lisämaksusta voit ostaa jopa kuivaretkiruokapaketin omakustannehintaan (42 €).

 

Venlojen vaellus Kebnekaisella

Kebnekaisen ruskavaellus

Tervetuloa Venlojen vaelluksen ja Suomisen Teemun kanssa Ruotsin korkeimmalle vuorelle, Kebnekaiselle!

venlojen vaellus lennu 2100:n metrin korkeuteen nouseva Ruotsin huippu ympäröivine vaellusmaastoineen on yksi Ruotsin Lapin kauneimmista helmistä. Venlojen vaelluksen viiden päivän vaelluksella on mahdollisuus kokea pohjoisen vuoristoinen erämaa, solisevat vuoristopurot, upeat järvimaisemat ja pohjolan Alppien huiput yhdellä kertaa suomalaisten oppaiden johdolla. Vaellusmatkaa kertyy yhteensä noin 60 kilometriä ja siihen sisältyy nousu Ruotsin korkeimman vuoren, Kebnekaisen huipulle. Niin ja rinkat sekä yhteiset leiriytymisvälineet siirtyvät Venlolla kätevästi helikopterilla tunturihotellin läheisyyteen. 

Kenelle?

UKK RUSKAVAELLUS

 

UKK ruskavaellus 7.-12.9.2020

 

“Olin pitkään jo suunnitellut lähteväni Lapin vaellukselle, mutta minulta puuttui vaelluskaveri. Kun sellainen sitten löytyi ja pääsin upeisiin UKK puiston maisemiin, lumouduin niin, että olen palannut sinne yhä uudelleen. Virtaavan joen yli kahlaaminen, avarien aihkimänniköiden ja kumpuavien tunturimaisemien näkeminen saa minut unohtamaan arjen ja siellä ajatuksilleni löytyy riittävästi tilaa.” 
Jenni, erä- ja luonto-opas

 

Oletko haaveillut pitkästä vaelluksesta erämaassa, mutta et ole yksin uskaltanut lähteä?

 

Lähde mukaan viikon mittaiselle ruskavaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon syyskuussa. Vaelluksemme kulkee erämaassa pääosin polkuja pitkin ja meillä on mahdollisuus tutustua kauniiseen Paratiisikuruun sekä Pirunporttiin. Käymme mahdollisuuksien mukaan huiputtamassa myös Ukselmapään tai Sokostin. Vaellus on suunnattu jo hieman retkeilykokemusta omaaville naisille ja vaatii hyvää peruskuntoa. Reitti sisältää raskaita nousuja ja laskuja, sekä jokien ylitystä kahlaamalla.  Päivämatkat ovat pääosin 8-12km luokkaa. 

 

Kannat vaelluksella mukanasi viikon varusteet (noin 16-20kg) sisältäen ruoka- ja yöpymisvarusteet. Yövymme maastossa teltoissa ja ruoan valmistus tapahtuu retkikeittimillä. Saat varustelistan meiltä pakkaamista varten ja autamme tarvittaessa varusteiden hankinnassa, vuokrauksessa tai lainaamisessa. Keittimet ja makuualustat löytyvät tarvittaessa kauttamme. 

 

Ennen vaellusta järjestämme tapaamisen Turussa 19.8. kello 18, jossa käymme läpi tarvittavat varusteet ja annamme vinkkejä mm. ruokalistasta. Mikäli kaipaat kertausta retkeilytaidoissasi, niin voit osallistua ennen vaellustamme retkeilyn peruskurssille, jossa käymme läpi myös näitä asioita. 

VAELLUKSEN OPPAAT

Vaelluksen pääoppaana toimii Jenni Korhonen ja apuoppaana toimii Heidi Pere. Oppaista voit lukea lisää tästä.

MATKUSTUS

Tapaamme Saariselällä 6.9. kello 9, josta siirrymme omilla autoilla/taksilla Aittajärven P-alueelle. Saariselälle pääset julkisilla kulkuneuvoilla hyvin, joko juna+bussi yhdistelmällä tai lentäen Ivaloon, josta siirtyminen lentokenttäkuljetuksella Saariselälle. Autamme tarvittaessa myös kimppakyytien järjestämisessä. Paluu matkalle kannattaa mahdollisuuksien mukaan suunnata vasta 13.9, jolloin viimeisen yön voi viettää vaikka Kiilopäällä tai Saariselällä. Maastosta palaamme pois kuitenkin 12.9.

MAJOITUS

Vaelluksen aikana majoitumme vaellusteltassa/-kodassa. Omien majoitteiden käyttäminen on suotavaa, mutta kauttamme voi tiedustella myös telttoja lainaksi. Tarvitset mukaasi makuupussin, joka soveltuu yöpymiseen -5-0 asteessa ja makuualustan.

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

7-12 osallistujaa

HINTA

495 €/hlö

LISÄTIEDOT

jenni(a)venlojenvaellus.fi, puh. 044 5613240

Viimeinen ilmoittautumispäivä 16.8.2020