fbpx

Peruskurssi 2017

Minun Venla tarina alkoi, kun luin Turun Sanomista jutun Venlojen toiminnasta. Artikkelin innoittamana toteutin aluksi pitkäaikaisen hankesuunnitelmani avantouinnin aloittamisesta. Uuden harrastuksen myötä tutustuin myös muuhun Venlojen toimintaan ja päätin elvyttää osin unohduksiin vaipuneita retkeilytaitojani.

Peruskurssilla oli paljon tuttua asiaa, mutta kosolti myös uutta ja hyödyllistä tietoa sekä käytännön vinkkejä, niin retkeilyyn kuin varusteisiinkin liittyen. Retkeilyvarusteiden ominaisuuksien vertailu, tuotteiden hypistely ja hankkiminen oli ajoittain ´lähteä lapasesta´, kun oli paljon uutta tietoa ja tavattomasti valinnanvaraa. Ajoittain olin melkein iloinen, että kellarirosvo oli vienyt mennessään lähes kaikki perheen retkeilykamat ja pääsin hankkimaan uusia. Löysin itsestäni mukavuudenhaluisen grammanviilaajan, jolle varusteiden visuaalinen ilmekään ei ole yhdentekevää. 

Vaelluksilla ja patikointireissuilla on ollut oiva mahdollisuus testata, niin varusteita kuin omaa jaksamista ja itselle sopivaa retkeilytapaa. Venlojen kanssa testattuja patikointireittejä on tullut kuljettua uudelleen jo useaan otteeseen.

Iltanuotiolla ja taukopaikoilla on jaettu kokemuksia sekä hyödyllisiä ja hauskoja pikkuniksejä.

Ja mikä tärkeää – aina on ollut todella mukavaa!

Syysterveisin Tiitta

Terhi kertoo:

"Olin ensimmäisen kerran Venlojen vaelluksella Kurjenrahkalla keväällä huhtikuussa 2015. Tällöin yövyimme metsässä laavuilla ja teltoissa Lakjärven rannalla. Tätä vaellusta edelsi muutamia kertoja teoriatunteja Turussa ja Kaarinassa, joissa kerrottiin vaeltamisesta ja opastettiin tärkeissä asioissa, joita luonnossa liikkumisessa kannattaa ottaa huomioon. Esimerkikisi varusteista, eri sääolosuhteisiin varautumisesta ym. tärkeää ensikertalaiselle.

Olimme pakanneet rinkat täyteen varusteita ja patikoimme pitkin Kurjenrahkan pitkospuita. Se oli itselle uusi kokemus. Jo ihan pelkästään pitkospuilla tasapainoilu vaati ensiksi totuttelua :-)  Vaellukselle oli mahdollisuus hankkia kuivaruokapaketti, joka oli retken mittainen.
Valmistimme lämpimiä ruokia trangioilla ja joimme ihanat nokipannukahvit. Vaikuttavinta oli huomata se, että miten arjen kiireet ja stressitila hävisivät sinne metsään jo ensimmäisen vartin aikana! Luonto rauhoittaa nopeasti.

Kuulin tästä kurssista hyvältä ystävältäni. Nyt olenkin liittynyt Venlojen vaelluksen postituslistalle ja saan infoa ajanmukaisesti aina sähköpostiini.

Suosittelen Venlojen vaellusta kaikille naisille ja tytöille, jotka haluavat elämään välillä pientä breikkiä arjen normirutiineista. Meille kaikille tekee hyvää välillä rauhoittua luonnon äärellä.

Venlojen vaelluksella pääsee retkeilemään turvallisesti ilman turhia omia ponnisteluja ammattitaitoisten ja mukavien oppaiden johdolla. Seuraavaan vaellukseen uskaltaisin lähteä vaikka vähän pidemmällekkin reissulle :-)

Kiitos valtavasti.  I liked <3"

- Terhi

 

Titta kertoo kokemuksistaan Nuku yö ulkona tapahtumasta

"Olin ensimmäistä kertaa mukana Venlojen Vaelluksen Nuku yö ulkona-tapahtumassa. Sain tietoa tästä tapahtumasta sekä muutenkin Venlojen toiminnasta hyvältä ystävältäni, joka on ollut mukana Venlojen toiminnassa jo aikaisemmin. Minut sai innostumaan mukaan, koska nautin luonnossa liikkumisesta sekä patikoimisesta. Olen vasta alkumetreillä retkeilyn suhteen ja ajattelin, että Venloihin liittyessä pääsen osalliseksi ryhmään, jossa toisetkin pitävät luonnossa liikkumisesta sekä saisin uutta tietoa liittyen vaeltamiseen. Minua innosti myös se, että saisin tutustua uusiin ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita luonnon rauhasta sekä liikkumisesta luonnossa.


Pidin tapahtumassa eniten siitä, että ryhmä oli mukavan pieni, niin oli helpompaa tutustua ryhmäläisiin. Patikointi oli todella mahtavaa ja turvallista kokea pienessä ryhmässä. Patikoinnin aikana Venlojen vaelluksen oppaat osasivat hienosti antaa vinkkejä, miten voimme luonnon keskellä rauhoittaa mielemme ja hiljentyä kuuntelemaan ympärillä olevaa luontoa. Illalla kuun valossa, usvan keskellä oli melontaa. Se oli todella vaikuttava kokemus.

Venlojen vaelluksen oppaat olivat mahtavia tyyppejä, jotka osasivat hyvin ”pudottaa” tähän hetkeen. Sain viikonlopun aikana lisää voimia arkeen. Tuhannet kiitokset oppaille ja muille ryhmäläisille. Jatkossakin aion osallistua Venlojen vaelluksen toimintaan. Olen kiitollinen, kun olen päässyt näin mukavaan toimintaan mukaan.

Suosittelen kaikille naisille, jotka hiukankin ovat kiinnostuneita liikkumaan luonnossa. Hienoa myös, että jos ei ole facebookissa, niin Venlojen vaelluksen infoa saa myös sähköpostilla kuukausikirjeenä.

Reissusta jäi erittäin lämmin mieli….vieläkin kun muistelen reissua, niin hymy tulee huulille.

Viikonlopusta kiittäen,

- Titta