Venlojen vaelluksen kurssien peruutusehdot

Seuraavat ehdot koskevat seuraavia kursseja ja tapahtumia: peruskurssi, retkiruokakurssi, EA-kurssi ja yön yli vaellukset.

Venlojen vaelluksen verkkokaupassa on normaali verkko-ostoksia koskeva ostohetkestä 14 vrk maksuton peruminen.

Jos ilmoittautuja ei aloita kurssia, hänen tulee peruuttaa hänelle varattu kurssipaikka.

  • Peruuttamisesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla [info (a) venlojenvaellus.fi] viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssien alkamista. 
  • Ajoissa peruuttaneille eli 30 vrk tai aiemmin ennen ensimmäistä kurssipäivää palautetaan 70 % kurssimaksusta.
  • Peruutus alle 30 vuorokauden, mutta yli 15 vuorokautta ennen kurssin alkamista, palautetaan 50 % kurssimaksusta.
  • Peruutus 14 vrk - 7 vrk palautetaan 20 % kurssimaksusta.
  • Alle viikon peruutus ei oikeuta hyvitykseen.
  • Kurssin keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.

Jos kurssia ei pystytä järjestämään (esim. liian vähän osallistujia), Venlojen vaellus palauttaa koko kurssimaksun.

Venlojen vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi. 

Miksi Venlojen vaellus?

 

Kenelle Venlojen vaelluksen tapahtumat on tarkoitettu?

Kaikille täysi-ikäisille naisille. Äideille. Isoäideille. Kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä, lähiretkeilystä, vaeltamisesta ja joskus vähän jännemmistäkin lajikokeiluista.

 

Millaista retkeilykokemusta minulta odotetaan?

Venlojen vaellus on tarkoitettu ihan kaikille naisille. Voit tulla mukaan ilman minkäänlaista retkeily- ja vaelluskokemusta. Mikäli haluat hyvät perustiedot vähän nopeammin tai päivittää omia retkeilytaitoja, niin Venlojen peruskurssi on juuri sinua varten. Myös Venlojen Deluxe hemmotteluviikonloppu sopii hyvin vasta-alkajille. 

 

Millaiset retkeilyvarusteet minulla pitäisi olla?

Yleisesti ottaen tapahtumiin riittää säänmukainen vaatetus ja päiväreppu taukotakkia sekä eväitä varten. Yön yli tapahtumiin olisi hyvä, jos sinulla olisi myös oma kantolaite eli rinkka sekä makuupussi. Meillä on myös muutamia rinkkoja ym. retkeilytarvikkeita vuokrattavaksi pientä korvausta vastaan. Osallistuminen ei siis ole varusteista kiinni. 

 

Mistä saan tietoa Venlojen vaelluksen tapahtumista?

Käytämme pääosin tapahtumien tiedottamiseen kolmea tapaa

  • Facebookia ja siellä tapahtumat. Käy tykkäämässä Venlojen vaelluksen sivusta, niin pysyt vauhdissa mukana.
  • www-sivuilla Venlojen kalenteri. Kalenterista näkyy n. puoli vuotta kerrallaan melko tarkasti eli varaa päivät omasta kalenteristasi.
  • Venlojen uutiskirje, joka ilmestyy n. 1-2 kertaa kuussa. Uutiskirjeen mukana toimitetaan välillä myös esim. retkiruokareseptejä, vaellusvinkkejä ja yhteistyökumppaneiden alennuskuponkeja. Tilaa uutiskirje tästä.  

 

Pidättekö Venloista rekisteriä? Onko sähköpostini turvassa?

Uutiskirjeen tilaajat, jotka ovat antaneet sähköpostinsa Venlojen tiedotusta varten ovat listattuna Mailchimp-palvelussa ja ovat vain ja ainoastaan Venlojen vaelluksen käytössä. Emme koskaan luovuta Venlojen sähköpostiosoitteita muille kaupallisille tahoille. 

Päivävaellukset ja selkeästi julkisenliikenteen ulkopuolelle sijoittuvat vaellukset ovat poikkeus sähköpostikäytäntöön. Koska lähes kolmasosa Venloista ei kuulu esim. Facebookiin, niin olemme asiakkaiden toimesta muuttaneet sähköpostikäytäntöä lähinnä kimppakyytien luomisen helpottamiseksi. Kyseisten tapahtumien info-sähköpostit ennen tapahtumaa lähetetään kaikille osallistujille osoitteet näkyvillä, jolloin autolliset voivat tarjota helposti halukkaille kyytiä. Näin autottomilla Venloilla on myös mahdollisuus osallistua.

Mikäli koet tämän kohdallasi haasteelliseksi, niin suosittelemme avaamaan esim. gmail tai jokin muu luotettavan tahon ilmaisen sähköpostin Venla toimintaa varten.  

 

Onko Venlojen vaellukselle jokin jäsenmaksu? Entä muut maksut?

Venlojen vaelluksella ei ole mitään vuosimaksua, vaan tapahtumat hinnoitellaan aina erikseen. Välillä järjestämme myös ilmaisia tapahtumia mm. perhepäivät ovat usein maksuttomia. 

Maksut suoritetaan päivä- ja iltavaelluksilla aina paikanpäällä käteisellä tai tavallisimmilla korteilla. Kurssit löytyvät useimmin verkkokaupasta tai sitten maksetaan laskulla ennen kurssia.

Osallistuessasi kimppakyyteihin esim. päivävaelluksilla tai kansallispuisto retkillä, niin muistathan huomioida kuljettajan. Hyväksi tavaksi asiakkaat ovat itse määritelleet kyytimaksuksi 5 € alle 100 km matkalta ja 10 € yli 100 km matkoilla. 

 

Saanko ottaa lapset mukaan?

Venlojen vaelluksen tapahtumat ovat yleisön pyynnöstä pääosin lapsivapaita. Tarkoitus on, että naisilla, äideillä, isoäideillä olisi myös omaa aikaa nauttia luonnon keskellä. Samalla kuitenkin saaden vaellushenkistä vertaistukea samanhenkisistä muista naisista jakamaan elämyksellisiä kokemuksia. 

Lapsia varten järjestämme aika ajoin perhetapahtumia, missä äidit ja lapset tai vaikka isoäidit ja lastenlapset voivat tulla yhdessä kokemaan luonnon Venlojen hengessä.

 

Saanko ottaa koiran mukaan?

Pääsääntöisesti emme ole koiria vastaan, mutta tämä riippuu aina muista Venloista. Mikäli ryhmässä on allergioita tai koirapelkoa, niin silloin koiran mukaan ottaminen ei ole mahdollista. Tästä syystä suosittelemme jättämään koiran kotiin.  

 

Estääkö huono sää Venla-tapahtuman?

Ei. Venlat eivät ole tehty sokerista. Sateinen ilma tai muukaan myrskyinen sää ei estä meitä lähtemästä vaelluksille. Ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonot varusteet/vaatetus. Jos sää on kovin poikkeuksellinen, niin muokkaamme vaellusta sen mukaan ja mahdollisesti lyhennämme vähän reittejä. Turvallisuus on meille aina tärkeää.

Ainoastaan muutamissa lajikokeilussa voimme joutua perumaan. Esimerkiksi kova tuuli voi estää melontatapahtuman tai liukas keli kalliolaskeutumisen, mutta ne selviävät aina paikanpäällä. 

 

Kuka on Venlojen vaelluksen hienon logon takana?

Venlojen vaelluksen mystisen ja aurinkoa katsovan Venlan on piirtänyt taiteilija/erä- ja luonto-opas Tommi Aunola.  

 

 

Venla Vaeltaja ja elämysliikuttaja Pasi Vesterinen meloo

Ketkä löytyvät Venlojen vaelluksen takaa?

Venlojen vaellus nykyisessä muodossa on kolmen elämykselliseen retkeilyyn hurahtaneen, Tanjan, Lennun ja Pasin yhteinen haave. Saattaa kaikki retkeilystä ja vaeltamisesta kiinnostuneet naiset yhteen ja rohkaista heitä lähteä nauttimaan luonnon ihmeistä. No jos nyt ei ihan kaikki, niin ainakin Turun alueen ja lähikuntien sekä myös jatkossa pääkaupunkiseudun naiset. Tähän mennessä osallistujia on ollut mm. Turusta, Maskusta, Raisiosta, Kaarinasta ja Salosta. 

 

 

Tanja Laakso

Tanja Venla Vaeltaja Laakso


Tanja on iloinen palvelualojen rautainen ammattilainen, jonka kiinnostus luontoon ja retkeilyyn puhkesi täyteen kukoistukseen hänen suorittaessaan erä- ja luonto-oppaan opintoja Eerikkilän Urheiluopistolla. Tanjan vahvuuksiin kuuluu peloton luonne ja aito innostus tuoda luonto ja retkeily kaikkien naisten tietoisuuteen. Tanja tykkää testata kaikkea retkeilyyn liittyvää, niin vaatteita kuin välineitä. Pilke silmäkulmassa ja erityisesti, jos testattavissa on ripaus pinkkiä mukana. 

 

 

 

 

Lennu Heikkinen

LennuLennu on aina iloinen, tarmokas ja elämälle utelias hoitoalan ammattilainen sekä erä- ja luonto-opas Eerikkilän urheiluopistolta.  Tämän luontoarakastavan vaeltajan mielenrauha löytyy metsästä ja juuret Pohjois-Karjalasta. Lennu kertoo olevansa kiinnostunut hortoilusta ja on aina valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä Venlojen vaelluksen tuominen pääkaupunkiseudulle. Lisäksi Lennun vahvuudet lepää luonnonyrttien tuntemisessa ja niiden hyödyntämisessä. Kts. Lennu Hesarissa

 

 

 

 

Pasi Vesterinen

Pasi elämysliikuttaja Vesterinen

 


Pasi on pitkän linjan retkeily- ja vaelluskokemuksella maustettu seikkailu-, elämys- ja luontoliikuntakouluttaja sekä erä- ja luonto-opas. Jo lapsena aloitettu partioharrastus on vienyt mennessään ja iän karttuessa luonto on tullut entistä tärkeämmäksi rentoutumis- ja rauhoittumispaikaksi. Pasin sydäntä lähellä on erityisesti melonta, retkiruuan valmistus kera raaka-aineiden itse kuivaamisen sekä ihmisille kaikenlaisten elämysten tuottaminen. Pasin ajatuksia voi lukea mm. elämysliikuttajan blogin kautta ja muita tekemisiä seurata facebookista, Kanoottikuninkaan tai Westarien www-sivuilta.

 

 

 

 

Erja Niemelä

 

Erja Niemelä

 

Erja on erä- ja luonto-opas, yrittäjä sekä terveydenhoitoalan rautainen ammattilainen Turengista, joka toi Venlojen vaelluksen myös Hämeenlinnan ympäristöön. Erjan sydän on aina sykkinyt luonnolle, kuin myös purjehdukselle, melonnalle sekä yhdistystoiminnalle. Hän järjestää Hämeenlinnan ympäristössä Venloille ilta- ja päivävaelluksia, niin patikoiden, kuin meloen. Keväällä 2019 myös peruskurssi pyörähtää käyntiin hämeessä Erjan toimesta. Mikäli kaipaat esim. yrityksesi tyhy-päivään melontaa ja muita luonto-ohjelmapalveluja Janakkalan ympäristössä, voit kääntyä myös Enicare Oy:n puoleen.

 

 

 

Anu Luolila

Anu Luolila

 

Anu on erä- ja luonto-opas, joka suuntaa lähiluontoon mahdollisimman usein tasapainottaakseen arkisen toimistotyön ja perhe-elämän hektisyyttä. Perhe ja partio johdattelivat jo lapsena luontoharrastuksen pariin ja luonnossa kulkeminen ympäri vuoden sekä marjastus ja sienestys ovat aina olleet tärkeä osa Anun elämää. Anu on innokas ja rohkea kokeilemaan kaikkea uutta ja haluaa esimerkillään rohkaista mahdollisimman monia löytämään oman näköisensä polun luontoelämysten pariin. Oman Happy Paths –yrityksensä kautta Anu tarjoaa Suomessa vieraileville ulkomaalaisille matkailijoille mahdollisuuksia päästä tutustumaan suomalaiseen luontoon ja sen moniin ihmeisiin. 

Venlojen vaelluksen uutiskirje ilmestyy 1-2 kertaa kuukaudessa. Uutiskirjeen tilaajana saat helpoiten tietoa Venlojen tapahtumista, vaeltamisesta, lähiretkeilystä, kursseista sekä retkiruokalusta. Onnistuneen tilauksen jälkeen saat heti maittavan Venlojen herkun reseptin ladattavaksi.

 Huom! Muista myös lisätä Info Venlan sähköpostiosoite rekisteröinnin yhteydessä yhteystietoihisi. Jotkut sähköpostiohjelmat siirtää uutiskirjeen muuten vahingossa roskapostikansioon. 

 Emme koskaan luovuta sähköpostiosoitettasi kolmannelle osapuolelle, vaan se on ainoastaan Venlojen vaelluksen lähettämää informaatiota varten.

 

* pakollinen

Edelliset uutiskirjeet

 

Alakategoriat