fbpx

Venlojen vaelluksen peruutusehdot

Aina ei asiat mene, niin kuin Strömsössä ja kaikkea voi tapahtua. Mikäli kauan odotettu kurssi tai vaellus ei sinulta onnistukkaan, niin silloin mietitään yhdessä kuinka toimitaan. Lähtökohtaisesti yritetään löytää paras ratkaisu esim. kurssille osallistuminen myöhemmin tai mahdollisesti toiseen tapahtumaan. Mikäli se ei ole mahdollista, niin silloin toimimme alla olevien Venlojen vaelluksen peruutusehtojen mukaan. Muistathan myös huolehtia, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan ja/tai matkavakutus.

 

Peruutusehdot koskevat seuraavia kursseja ja tapahtumia: peruskurssi, retkiruokakurssi, EA-kurssi ja yön yli vaellukset.

 

Venlojen vaelluksen verkkokaupassa on normaali verkko-ostoksia koskeva ostohetkestä 14 vrk maksuton peruminen.

  • Jos ilmoittautuja ei aloita kurssia/vaellusta, hänen tulee peruuttaa hänelle varattu kurssi/vaelluspaikka.
  • Peruuttamisesta tulee aina ilmoittaa kirjallisesti sähköpostilla [info (a) venlojenvaellus.fi] viimeistään 30 vuorokautta ennen kurssien alkamista. 
  • Ajoissa peruuttaneille eli 30 vrk tai aiemmin ennen ensimmäistä kurssipäivää/retkeä palautetaan jo maksetun sekä varausmaksun erotus. Varausmaksua ei palauteta.
  • Peruutus alle 30 vuorokauden, mutta yli 15 vuorokautta ennen kurssin alkamista, palautetaan 50 % kurssimaksun ja varausmaksun erotuksesta. 
  • Peruutus 14 vrk - 7 vrk palautetaan 20 % kurssimaksun ja varausmaksun erotuksesta.
  • Alle viikon peruutus ei oikeuta hyvitykseen.
  • Kurssin/vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.

Jos kurssia ei pystytä järjestämään (esim. liian vähän osallistujia), Venlojen vaellus palauttaa koko kurssimaksun. 

Venlojen vaelluksen peruutusehdot ovat voimassa toistaiseksi. 

Nämä peruutusehdot ovat päivitetty 1.1.2021.

Miksi Venlojen vaellus?

 

Kenelle Venlojen vaelluksen tapahtumat on tarkoitettu?

Kaikille täysi-ikäisille naisille. Äideille. Isoäideille. Kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä, lähiretkeilystä, vaeltamisesta ja joskus vähän jännemmistäkin lajikokeiluista.

 

Millaista retkeilykokemusta minulta odotetaan?

Venlojen vaellus on tarkoitettu ihan kaikille naisille. Voit tulla mukaan ilman minkäänlaista retkeily- ja vaelluskokemusta. Mikäli haluat hyvät perustiedot vähän nopeammin tai päivittää omia retkeilytaitoja, niin Venlojen peruskurssi on juuri sinua varten. Myös Venlojen Deluxe hemmotteluviikonloppu sopii hyvin vasta-alkajille. 

 

Millaiset retkeilyvarusteet minulla pitäisi olla?

Yleisesti ottaen tapahtumiin riittää säänmukainen vaatetus ja päiväreppu taukotakkia sekä eväitä varten. Yön yli tapahtumiin olisi hyvä, jos sinulla olisi myös oma kantolaite eli rinkka sekä makuupussi. Meillä on myös muutamia rinkkoja ym. retkeilytarvikkeita vuokrattavaksi pientä korvausta vastaan. Osallistuminen ei siis ole varusteista kiinni. 

 

Mistä saan tietoa Venlojen vaelluksen tapahtumista?

Käytämme pääosin tapahtumien tiedottamiseen kolmea tapaa

  • Facebookia ja siellä tapahtumat. Käy tykkäämässä Venlojen vaelluksen sivusta, niin pysyt vauhdissa mukana.
  • www-sivuilla Venlojen kalenteri. Kalenterista näkyy n. puoli vuotta kerrallaan melko tarkasti eli varaa päivät omasta kalenteristasi.
  • Venlojen uutiskirje, joka ilmestyy n. 1-2 kertaa kuussa. Uutiskirjeen mukana toimitetaan välillä myös esim. retkiruokareseptejä, vaellusvinkkejä ja yhteistyökumppaneiden alennuskuponkeja. Tilaa uutiskirje tästä.  

 

Pidättekö Venloista rekisteriä? Onko sähköpostini turvassa?

Uutiskirjeen tilaajat, jotka ovat antaneet sähköpostinsa Venlojen tiedotusta varten ovat listattuna Mailchimp-palvelussa ja ovat vain ja ainoastaan Venlojen vaelluksen käytössä. Emme koskaan luovuta Venlojen sähköpostiosoitteita muille kaupallisille tahoille. 

Päivävaellukset ja selkeästi julkisenliikenteen ulkopuolelle sijoittuvat vaellukset ovat poikkeus sähköpostikäytäntöön. Koska lähes kolmasosa Venloista ei kuulu esim. Facebookiin, niin olemme asiakkaiden toimesta muuttaneet sähköpostikäytäntöä lähinnä kimppakyytien luomisen helpottamiseksi. Kyseisten tapahtumien info-sähköpostit ennen tapahtumaa lähetetään kaikille osallistujille osoitteet näkyvillä, jolloin autolliset voivat tarjota helposti halukkaille kyytiä. Näin autottomilla Venloilla on myös mahdollisuus osallistua.

Mikäli koet tämän kohdallasi haasteelliseksi, niin suosittelemme avaamaan esim. gmail tai jokin muu luotettavan tahon ilmaisen sähköpostin Venla toimintaa varten.  

 

Onko Venlojen vaellukselle jokin jäsenmaksu? Entä muut maksut?

Venlojen vaelluksella ei ole mitään vuosimaksua, vaan tapahtumat hinnoitellaan aina erikseen. Välillä järjestämme myös ilmaisia tapahtumia mm. perhepäivät ovat usein maksuttomia. 

Maksut suoritetaan päivä- ja iltavaelluksilla aina paikanpäällä käteisellä tai tavallisimmilla korteilla. Kurssit löytyvät useimmin verkkokaupasta tai sitten maksetaan laskulla ennen kurssia.

Osallistuessasi kimppakyyteihin esim. päivävaelluksilla tai kansallispuisto retkillä, niin muistathan huomioida kuljettajan. Hyväksi tavaksi asiakkaat ovat itse määritelleet kyytimaksuksi 5 € alle 100 km matkalta ja 10 € yli 100 km matkoilla. 

 

Saanko ottaa lapset mukaan?

Venlojen vaelluksen tapahtumat ovat yleisön pyynnöstä pääosin lapsivapaita. Tarkoitus on, että naisilla, äideillä, isoäideillä olisi myös omaa aikaa nauttia luonnon keskellä. Samalla kuitenkin saaden vaellushenkistä vertaistukea samanhenkisistä muista naisista jakamaan elämyksellisiä kokemuksia. 

Lapsia varten järjestämme aika ajoin perhetapahtumia, missä äidit ja lapset tai vaikka isoäidit ja lastenlapset voivat tulla yhdessä kokemaan luonnon Venlojen hengessä.

 

Saanko ottaa koiran mukaan?

Pääsääntöisesti emme ole koiria vastaan, mutta tämä riippuu aina muista Venloista. Mikäli ryhmässä on allergioita tai koirapelkoa, niin silloin koiran mukaan ottaminen ei ole mahdollista. Tästä syystä suosittelemme jättämään koiran kotiin.  

 

Estääkö huono sää Venla-tapahtuman?

Ei. Venlat eivät ole tehty sokerista. Sateinen ilma tai muukaan myrskyinen sää ei estä meitä lähtemästä vaelluksille. Ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonot varusteet/vaatetus. Jos sää on kovin poikkeuksellinen, niin muokkaamme vaellusta sen mukaan ja mahdollisesti lyhennämme vähän reittejä. Turvallisuus on meille aina tärkeää.

Ainoastaan muutamissa lajikokeilussa voimme joutua perumaan. Esimerkiksi kova tuuli voi estää melontatapahtuman tai liukas keli kalliolaskeutumisen, mutta ne selviävät aina paikanpäällä. 

 

Kuka on Venlojen vaelluksen hienon logon takana?

Venlojen vaelluksen mystisen ja aurinkoa katsovan Venlan on piirtänyt taiteilija/erä- ja luonto-opas Tommi Aunola.  

 

 

Venla Vaeltaja ja elämysliikuttaja Pasi Vesterinen meloo

Ketkä löytyvät Venlojen vaelluksen takaa?

Venlojen vaellus oli kolmen elämykselliseen retkeilyyn hurahtaneen eräoppaan, Tanjan, Lennun ja Pasin yhteinen haave. Saattaa kaikki retkeilystä ja vaeltamisesta kiinnostuneet naiset yhteen ja rohkaista heitä lähteä nauttimaan luonnon ihmeistä. No jos nyt ei ihan kaikki, niin ainakin Turun talousalueen, pääkaupunkiseudun sekä hämeen naiset. Tähän mennessä osallistujia on ollut ympäri Suomea aina Rovaniemeltä Helsinkiin ja Vaasasta Lieksaan.

Tällä hetkellä Venlojen vaelluksen opasryhmässä on useampia koulutettuja vaelluksen rautaisia ammattilaisia ja kokeneita oppaita, joiden kanssa on turvallista lähteä luontoon oppimaan uutta. Alla voit tutustua heihin paremmin.

  

Heidi Pere

Heidi2

Heidi on ikuinen metsän lapsi ja ongelmanratkaisija sekä uusien polkujen etsijä ja karttojen rakastaja. Tämä luonto- ja ympäristöneuvoja on tehnyt myös pitkän uran viittomakielentulkkina. Heidi on erikoistunut opinnoissaan erityisryhmiin ja seikkailukasvatukseen. Harrastuksena hänellä lähinnä sydäntä on vaeltaminen, polkujuoksu, lumikenkäily, talviuinti ja päiväretkeily. Heidiin törmäät mm. Turun peruskurssilla ja talviuinneissa sekä vaelluksilla. Heidi on ottanut vastuun Venlojen vaelluksen päivittäisestä toiminnasta syksyn 2023 aikana ja jatkaa vahvoja Venlojen vaelluksen perinteitä. 

 

 

 

Jenni Korhonen 

Venlojen vaellus JenniJenni on ollut lapsesta saakka kiinnostunut luonnossa liikkumisesta ja siellä rauhoittumisesta. Osaamistaan hän on kartuttanut nuorena partiossa ja myöhemmin opiskelemalla erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistossa. Jenni retkeilee mielellään kaikkina vuodenaikoina ja hän on kiinnostunut retkeilyn lisäksi mm. laskettelusta, lumikenkäilystä, melonnasta, hiihtovaelluksesta sekä purjehduksesta. Kesäisin voit löytääkin hänet kipparoimasta purjehduksia Suomessa ja ulkomailla. Jennin vahvuuksiin kuuluvat myös hyvä varusteiden tuntemus, turvallisuusasiat sekä retkiruokien valmistus. Ohjaajana Jenni pyrkii olemaan kokonaisvaltainen, niin että toiminnassa mukana ovat niin keho, mieli sekä sydän. Jennin mielestä luonnossa on parasta se, että siellä on riittävästi tilaa ajatuksille. Tällä hetkellä Jenni vaikuttaa Venlojen vaelluksessa Salon talousalueella. Jennin touhuja voit seurata Instagramissa @jennik.korhonen

 

 

Anu Luolila

Anu Luolila

 

Anu on erä- ja luonto-opas, joka suuntaa lähiluontoon mahdollisimman usein tasapainottaakseen arkisen toimistotyön ja perhe-elämän hektisyyttä. Perhe ja partio johdattelivat jo lapsena luontoharrastuksen pariin ja luonnossa kulkeminen ympäri vuoden sekä marjastus ja sienestys ovat aina olleet tärkeä osa Anun elämää. Anu on innokas ja rohkea kokeilemaan kaikkea uutta ja haluaa esimerkillään rohkaista mahdollisimman monia löytämään oman näköisensä polun luontoelämysten pariin. Oman Happy Paths –yrityksensä kautta Anu tarjoaa Suomessa vieraileville ulkomaalaisille matkailijoille mahdollisuuksia päästä tutustumaan suomalaiseen luontoon ja sen moniin ihmeisiin. 

 

 

Helena Suomi

helena

 

Helena on uusin vahvistus Venlojen opastiimissä. Keväällä -21 luonto-ohjaajaksi valmistunut Helena työskentelee myös Tyksissä sairaanhoitajana jo yli 10 vuoden kokemuksella. Hektisen työn vastapainoksi Helena rentoutuu lähialueen metsissä samoillen yhdessä koiriensa kanssa.

Oman vaellusharrastuksensa Helena on aloittanut juurikin Venlojen peruskurssilta. Ja niin siinä sitten kävi, että harrastus vei totaalisesti mukanaan! :) Koirien lisäksi Helenan harrastuksiin kuuluu muun muassa kesäisin veneily kauniissa ja herkässä Saaristomeren luonnossa ja talvisin hiihto ja laskettelu.

Helena kuuluu Roskattomiin vaelluskummeihin, joka tarkoittaa Suomen Erävaelluskillan ja Metsähallituksen yhteistyökampanjaa roskattoman retkeilyn puolesta. Roskattomat vaelluskummit ohjaavat ja neuvovat hyvän vaelluskulttuurin toteuttamisessa ja huolehtivat tarvittaessa muiden jäljiltä kohteet siistiin kuntoon.

Helenaan voit törmätä Turun seudulla järjestettävillä päivä- ja iltavaelluksilla sekä peruskursseilla.

 

Lennu Heikkinen

LennuLennu on iloinen, tarmokas ja elämälle utelias hoitoalan ammattilainen sekä valmistunut aikoinaan erä- ja luonto-oppaaksi Eerikkilän urheiluopistolta. Tämän luontoarakastavan vaeltajan mielenrauha löytyy metsästä ja juuret Pohjois-Karjalasta, Kolin kainalosta. Lennu on kiinnostunut luonnon kokonaisvaltaisista hyvinvointivaikutuksista ja jakaa siitä mielellään ripauksen kaikille Venloille.  Lisäksi villiyrtit ovat hänen sydäntä lähellä. Lennu on aina valmis tarttumaan uusiin haasteisiin. Lennu on palannut takaisin kotikonnuilleen ja eläköitynyt aktiivisesta Venla-toiminnasta, mutta toimii edelleen Venla-oppaiden konsulttina. 

 

 

 

Pasi Vesterinen

Pasi elämysliikuttaja Vesterinen


Venlojen vaelluksen perustaja. Pasi on pitkän linjan retkeily- ja vaelluskokemuksella maustettu seikkailu-, elämys- ja luontoliikuntakouluttaja sekä erä- ja luonto-opas. Jo lapsena aloitettu partioharrastus on vienyt mennessään ja iän karttuessa luonto on tullut entistä tärkeämmäksi rentoutumis- ja rauhoittumispaikaksi. Pasin sydäntä lähellä on erityisesti melonta, retkiruuan valmistus kera raaka-aineiden itse kuivaamisen sekä ihmisille kaikenlaisten elämysten tuottaminen. Pasin ajatuksia voi lukea mm. elämysliikuttajan blogin kautta ja muita tekemisiä seurata facebookistaKanoottikuninkaan tai Westarien www-sivuilta.

 

 

 

Venlojen vaelluksen uutiskirje ilmestyy noin kahden kuukauden välein. Uutiskirjeen tilaajana saat helpoiten tietoa Venlojen tapahtumista, vaeltamisesta, lähiretkeilystä, kursseista sekä retkiruokalusta. Onnistuneen tilauksen jälkeen saat heti maittavan Venlojen herkun reseptin ladattavaksi.

Huom! Muista myös lisätä Info Venlan sähköpostiosoite rekisteröinnin yhteydessä yhteystietoihisi. Jotkut sähköpostiohjelmat siirtää uutiskirjeen muuten vahingossa roskapostikansioon. 

Emme koskaan luovuta sähköpostiosoitettasi kolmannelle osapuolelle, vaan se on ainoastaan Venlojen vaelluksen lähettämää informaatiota varten.

 

Tilaa uutiskirje

* pakollinen

Edelliset uutiskirjeet

 

Alakategoriat