fbpx

Miksi Venlojen vaellus?

 

Kenelle Venlojen vaelluksen tapahtumat on tarkoitettu?

Kaikille täysi-ikäisille naisille. Äideille. Isoäideille. Kaikille, jotka haluavat nauttia luonnon tarjoamista elämyksistä, lähiretkeilystä, vaeltamisesta ja joskus vähän jännemmistäkin lajikokeiluista.

 

Millaista retkeilykokemusta minulta odotetaan?

Venlojen vaellus on tarkoitettu ihan kaikille naisille. Voit tulla mukaan ilman minkäänlaista retkeily- ja vaelluskokemusta. Mikäli haluat hyvät perustiedot vähän nopeammin tai päivittää omia retkeilytaitoja, niin Venlojen peruskurssi on juuri sinua varten. Myös Venlojen Deluxe hemmotteluviikonloppu sopii hyvin vasta-alkajille. 

 

Millaiset retkeilyvarusteet minulla pitäisi olla?

Yleisesti ottaen tapahtumiin riittää säänmukainen vaatetus ja päiväreppu taukotakkia sekä eväitä varten. Yön yli tapahtumiin olisi hyvä, jos sinulla olisi myös oma kantolaite eli rinkka sekä makuupussi. Meillä on myös muutamia rinkkoja ym. retkeilytarvikkeita vuokrattavaksi pientä korvausta vastaan. Osallistuminen ei siis ole varusteista kiinni. 

 

Mistä saan tietoa Venlojen vaelluksen tapahtumista?

Käytämme pääosin tapahtumien tiedottamiseen kolmea tapaa

  • Facebookia ja siellä tapahtumat. Käy tykkäämässä Venlojen vaelluksen sivusta, niin pysyt vauhdissa mukana.
  • www-sivuilla Venlojen kalenteri. Kalenterista näkyy n. puoli vuotta kerrallaan melko tarkasti eli varaa päivät omasta kalenteristasi.
  • Venlojen uutiskirje, joka ilmestyy n. 1-2 kertaa kuussa. Uutiskirjeen mukana toimitetaan välillä myös esim. retkiruokareseptejä, vaellusvinkkejä ja yhteistyökumppaneiden alennuskuponkeja. Tilaa uutiskirje tästä.  

 

Pidättekö Venloista rekisteriä? Onko sähköpostini turvassa?

Uutiskirjeen tilaajat, jotka ovat antaneet sähköpostinsa Venlojen tiedotusta varten ovat listattuna Mailchimp-palvelussa ja ovat vain ja ainoastaan Venlojen vaelluksen käytössä. Emme koskaan luovuta Venlojen sähköpostiosoitteita muille kaupallisille tahoille. 

Päivävaellukset ja selkeästi julkisenliikenteen ulkopuolelle sijoittuvat vaellukset ovat poikkeus sähköpostikäytäntöön. Koska lähes kolmasosa Venloista ei kuulu esim. Facebookiin, niin olemme asiakkaiden toimesta muuttaneet sähköpostikäytäntöä lähinnä kimppakyytien luomisen helpottamiseksi. Kyseisten tapahtumien info-sähköpostit ennen tapahtumaa lähetetään kaikille osallistujille osoitteet näkyvillä, jolloin autolliset voivat tarjota helposti halukkaille kyytiä. Näin autottomilla Venloilla on myös mahdollisuus osallistua.

Mikäli koet tämän kohdallasi haasteelliseksi, niin suosittelemme avaamaan esim. gmail tai jokin muu luotettavan tahon ilmaisen sähköpostin Venla toimintaa varten.  

 

Onko Venlojen vaellukselle jokin jäsenmaksu? Entä muut maksut?

Venlojen vaelluksella ei ole mitään vuosimaksua, vaan tapahtumat hinnoitellaan aina erikseen. Välillä järjestämme myös ilmaisia tapahtumia mm. perhepäivät ovat usein maksuttomia. 

Maksut suoritetaan päivä- ja iltavaelluksilla aina paikanpäällä käteisellä tai tavallisimmilla korteilla. Kurssit löytyvät useimmin verkkokaupasta tai sitten maksetaan laskulla ennen kurssia.

Osallistuessasi kimppakyyteihin esim. päivävaelluksilla tai kansallispuisto retkillä, niin muistathan huomioida kuljettajan. Hyväksi tavaksi asiakkaat ovat itse määritelleet kyytimaksuksi 5 € alle 100 km matkalta ja 10 € yli 100 km matkoilla. 

 

Saanko ottaa lapset mukaan?

Venlojen vaelluksen tapahtumat ovat yleisön pyynnöstä pääosin lapsivapaita. Tarkoitus on, että naisilla, äideillä, isoäideillä olisi myös omaa aikaa nauttia luonnon keskellä. Samalla kuitenkin saaden vaellushenkistä vertaistukea samanhenkisistä muista naisista jakamaan elämyksellisiä kokemuksia. 

Lapsia varten järjestämme aika ajoin perhetapahtumia, missä äidit ja lapset tai vaikka isoäidit ja lastenlapset voivat tulla yhdessä kokemaan luonnon Venlojen hengessä.

 

Saanko ottaa koiran mukaan?

Pääsääntöisesti emme ole koiria vastaan, mutta tämä riippuu aina muista Venloista. Mikäli ryhmässä on allergioita tai koirapelkoa, niin silloin koiran mukaan ottaminen ei ole mahdollista. Tästä syystä suosittelemme jättämään koiran kotiin.  

 

Estääkö huono sää Venla-tapahtuman?

Ei. Venlat eivät ole tehty sokerista. Sateinen ilma tai muukaan myrskyinen sää ei estä meitä lähtemästä vaelluksille. Ei ole olemassa huonoa säätä, on vain huonot varusteet/vaatetus. Jos sää on kovin poikkeuksellinen, niin muokkaamme vaellusta sen mukaan ja mahdollisesti lyhennämme vähän reittejä. Turvallisuus on meille aina tärkeää.

Ainoastaan muutamissa lajikokeilussa voimme joutua perumaan. Esimerkiksi kova tuuli voi estää melontatapahtuman tai liukas keli kalliolaskeutumisen, mutta ne selviävät aina paikanpäällä. 

 

Kuka on Venlojen vaelluksen hienon logon takana?

Venlojen vaelluksen mystisen ja aurinkoa katsovan Venlan on piirtänyt taiteilija/erä- ja luonto-opas Tommi Aunola.