fbpx

Venlojen vaellus retkiluistelu

Retkiluistelu – elämyksiä luonnonjäillä

Suomen talvi tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta. Yksi talviharrastus, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, on retkiluistelu. Retkiluistelu yhdistää luonnonkauniit maisemat, liikunnan ilon ja jäällä liikkumisen vapauden. Retkiluistelu on siitä mukava laji, että se sopii lähes kaikille. Mutta luonnonjäillä liikuttaessa turvallisuus ja varusteet ovat tärkeitä.

 

Retkiluisteluvarusteet

Retkiluistelu vaatii varusteet, jotka mahdollistavat turvallisen ja nautinnollisen kokemuksen. Tärkein varuste on tietysti itse luistimet. Vakauden ja hyvän liukumisen jäällä takaavat pitkäteräiset retkiluistimet, jotka kiinnitetään siteestä riippuen tukeviin kenkiin tai monoihin. Säänmukaiset vaatteet, jäänaskalit, reppu, jossa on ilmatiiviissä pussissa varavaatteita, jääsauva ja heittoköysi kuuluvat retkivarusteisiin – unohtamatta tietenkään herkullisia retkieväitä.

 

 

Turvallisuus ennen kaikkea

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää retkiluistelussa. Ennen jäälle lähtöä on tärkeää varmistua jään vahvuudesta ja turvallisuudesta. Jäälle ei tule lähteä yksin, ja on aina hyvä kertoa jollekulle suunniteltu reitti sekä lähtö- ja paluuaika. Lisäksi sääolosuhteet voivat vaikuttaa jäällä liikkumiseen, joten on tärkeää ottaa ne huomioon suunnitellessaan retkeä.

 

Lopuksi

Retkiluistelu on monipuolinen ja nautinnollinen talviaktiviteetti, joka yhdistää liikunnan, luonnonläheisyyden ja upeat maisemat. Jos haluaisit päästä kokeilemaan onko retkiluistelu sinua varten, katso löytyykö kalenterista Venlojen retkiluistelua lajikokeiluna. Lajin omatoimiseen kokeiluun soveltuvat parhaiten valmiiksi auratut ja turvalliseksi todetut matkaluisteluradat. Kannattaa myös muistaa ympäri Suomea järjestettävät retkiluistelukurssit, jotka tarjoavat mahdollisuuden syventyä lajiin.