fbpx

Nuuksio_paivapatikka

Tervetuloa Nuuksion toiselle päiväpatikalle

Ajankohta: 2. lokakuuta 2016 klo 14:00–17:00

Kokoontuminen Kattilan parkkipaikalla, os. Kattilantie 424, Vihti.

Varaudu leppoisalle patikalle (n. 6 km) säänmukaisella varustuksella, tukevilla kengillä ja juomapullolla.

Voit myös varata reppuusi pientä evästä. Reitin varrella on tulipaikkoja ja mahdollisuus paistella vaikka makkaraa. Paikalle pääset autolla tai bussilla 245A Espoon keskuksesta. Jeesaan kyytiasioissa tarvittaessa.

Ilmoittaudu la 1.10.16 mennessä sähköpostilla lennu(a)venlojenvaellus.fi.

 

Tervetuloa mukaan

 

- Yrtti-Venla Lennu

Venlojen iltavaellukset aloitamme 14.9. Pyhän Katariinan poluilla ja teemalla retkeilijän vaatetus. Tuttavallisemmin PyKaPo sijaitsee ihan Turun rajan tuntumassa Kaarinan puolella. Upealla rengasreitillä on retkeilijälle tarjolla vaihtelevan metsäisen luonnon lisäksi mm. laavu ja näköalatorni.

Matkaa ensimmäiselle iltavaellukselle kertyy runsaat 5 km ja vaihtelevan maastomuodon ansiosta aikaa kuluu vähän yli pari tuntia. Puolessa välissä pysähdymme fiilistelemään maisemia. Näköalatornista on hieno näkymä mm. koko Turkuun, Raisioon, Naantaliin ja Paraisille. Illan vaelluksen aikana tulet saamaan myös paljon lisätietoa retkeilijän vaatetuksesta ja kuulet mm. Venla Vaeltajan omakohtaisia kokemuksia. 

Nuku yö ulkona

Venlojen vaellus vastaa Suomen ladun haasteeseen ja järjestää ihanien naisten tapahtumarikkaan yöpymisen Kurjenrahkan kansallispuistossa.

Luvassa mm. patikointia, yksi tai kaksi reittiä, saunomista ja sään salliessa myös yömelontaa. Leiri pystytetään yhteisvoimin. Yövymme kodassa.

Tämä retki on poikkeuksellinen perusretkiin verrattuna. Sillä avaamme hieman luontoliikunnan henkistäkin puolta. Hiljennymme hetkittäin, pysähdymme kuuntelemaan hiljaisuuden tunnelmia ja omaa mieltä.

Venlojen vaelluksen toinen iltavaelluskohde 21.9.2016 vie meidät pituudessa pisimmälle, mutta helpoimmilla poluilla Impivaarasta aina Pomponrahkalle asti. Illan teemana on retkivarusteet keskittyen rinkkaan.

Syksyn toiselle iltavaellukselle matkaa kertyy runsaat 9 km. Maasto on erittäin helppokulkuista, jonka ansiosta ehdimme patikoimaan matkan noin runsaassa kahdessa ja puolessa tunnissa samalla mukavasti rupatellen. Pomponrahkan ja Isosuon upea suomaisema yhdistettynä Runosmäen havumetsiin tekee luonnosta monimuotoisen ja nautittavan. Teeman mukaan kuulet käytännön vinkkejä retkivarusteista ja katsomme myös perusrinkan säädöt juuri sinun selälle sopivaksi. Tiesitkö, että oikein käytettynä rinkkaa kannattaa säätää vaelluksen aikana useamman kerran päivän aikana?