fbpx

UKK ruskavaellus

UKK ruskavaellus 7.-12.9.2020

 

Olin pitkään jo suunnitellut lähteväni Lapin vaellukselle, mutta minulta puuttui vaelluskaveri. Kun sellainen sitten löytyi ja pääsin upeisiin UKK puiston maisemiin, lumouduin niin, että olen palannut sinne yhä uudelleen. Virtaavan joen yli kahlaaminen, avarien aihkimänniköiden ja kumpuavien tunturimaisemien näkeminen saa minut unohtamaan arjen ja siellä ajatuksilleni löytyy riittävästi tilaa.” 

    Jenni, erä- ja luonto-opas

 

Oletko haaveillut pitkästä vaelluksesta erämaassa, mutta et ole yksin uskaltanut lähteä?


Lähde mukaan kuuden päivän mittaiselle ruskavaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon syyskuussa. Vaelluksemme kulkee erämaassa pääosin polkuja pitkin ja meillä on mahdollisuus tutustua mm. kauniiseen Paratiisikuruun sekä Pirunporttiin. Käymme mahdollisuuksien mukaan huiputtamassa myös Ukselmapään tai Sokostin. Vaellus on suunnattu jo hieman retkeilykokemusta omaaville naisille ja vaatii hyvää peruskuntoa. Reitti sisältää raskaita nousuja ja laskuja, sekä jokien ylitystä kahlaamalla. Päivämatkat ovat pääosin 8-12km luokkaa.

Kannat vaelluksella mukanasi viikon varusteet (noin 16-20kg) sisältäen ruoka- ja yöpymisvarusteet. Yövymme maastossa teltoissa ja ruoan valmistus tapahtuu retkikeittimillä. Saat varustelistan meiltä pakkaamista varten ja autamme tarvittaessa varusteiden hankinnassa, vuokrauksessa tai lainaamisessa. Keittimet ja makuualustat löytyvät tarvittaessa kauttamme.

Ennen vaellusta järjestämme tapaamisen etäyhteydellä 26.8. kello 18, jossa käymme läpi tarvittavat varusteet ja annamme vinkkejä mm. ruokalistasta. Mikäli kaipaat kertausta retkeilytaidoissasi, niin voit osallistua ennen vaellustamme retkeilyn peruskurssille, jossa käymme läpi myös näitä asioita.

 

VAELLUKSEN OPPAAT

Vaelluksen pääoppaana toimii Jenni Korhonen ja apuoppaana toimii Heidi Pere. Oppaista voit lukea lisää tästä.

 

MATKUSTUS

Tapaamme Saariselällä 7.9. kello 9, josta siirrymme omilla autoilla/taksilla Aittajärven P-alueelle. Saariselälle pääset julkisilla kulkuneuvoilla hyvin, joko juna+bussi yhdistelmällä tai lentäen Ivaloon, josta siirtyminen lentokenttäkuljetuksella Saariselälle. Autamme tarvittaessa myös kimppakyytien järjestämisessä. Paluu matkalle kannattaa mahdollisuuksien mukaan suunnata vasta 13.9, jolloin viimeisen yön voi viettää vaikka Kiilopäällä tai Saariselällä. Maastosta palaamme pois kuitenkin 12.9.

 

MAJOITUS

Vaelluksen aikana majoitumme vaellusteltassa/-kodassa. Omien majoitteiden käyttäminen on suotavaa, mutta kauttamme voi tiedustella myös telttoja lainaksi. Tarvitset mukaasi makuupussin, joka soveltuu yöpymiseen (-5)-0 asteessa ja makuualustan.

 

OSALLISTUJAMÄÄRÄ

2-6 hlö, vaellus toteutuu asiakasmäärästä riippumatta.

 

HINTA

495 €/hlö

 

LISÄTIEDOT

Kysy lisää ja/tai varaa oma paikkasi verkkokaupasta.

jenni (a) venlojenvaellus.fi, puh. 044 561 3240

Viimeinen ilmoittautumispäivä 25.8.2020.

 

 

VERKKOKAUPPAAN